Întrebări frecvente bricheți REKORD

Brichetele Rekord din Lusatia au următoarele caracteristici:

 • Capacitate calorica ridicată (5.3 kWh/kg, sau 19MJ/kg
 • Conținut scazut de sulf și cenușă
 • Comportament optim de ardere
 • Jar de lungă durată
 • Grad înalt de păstrare al formei în timpul arderii și al abraziunii scăzute
 • Manipulare curată și necomplicată

Instrucțiunile de depozitare se găsesc pe punga de hârtie sau pe inserția din ambalajul foliei.

Brichetele depozitate în ambalajul lor trebuie sa fie uscate si reci. Ele trebuie sa fie depozitate în încăperi bine ventilate și circulația aerului între brichete trebuie asigurată. Nu depozitați niciodata brichetele langa surse de căldură. Verificați-le la intervale regulate.

Nerespectarea acestor instrucțiuni poate duce la arderea spontană a brichetelor!

Arderea mocnita sau fumul dens indică de obicei faptul că este folosit un combustibil gresit.

 • lemn vopsit sau lăcuit
 • lemn umed
 • lemn tratat
 • pal sau similar
 • gunoi (mai ales plastic)
 • Formă gresita a brichetelor

Lăsați focul să arda de tot sau să moară. Asigurați-vă că rezidurile s-au racit de tot și nu mai lumineaza, apoi aruncați-le la containerul de gunoi rezidual.

Va rugam să verificați calitatea combustibilului corect din nou!

În principiu, este logic să combinați lemnele de foc și brichetele de lignit. De obicei, ar trebui să folosiți lemnele de foc pentru a porni rapid focul și apoi să puneți brichetele când focul arde, pentru a păstra căldura și jarul. Asigurați-va întotdeauna ca lemnele de foc sunt netratate și suficient de uscate pentru a preveni fumul inutil. Lemnul trebuie să fi fost păstrat 2 ani într-un mediu uscat și ferit de intemperii, astfel încât umezeala e mai mica decat limita de 20% (conform Actului de Control Federal)

Ambalajul brichetelor Rekord din Lusatia poate fi aruncat in mod normal la coșul de gunoi cu „punct verde” (folia ambalajului sau banda ambalajului) sau la coșul de gunoi pentru hârtie (pungile de hârtie).

Nu puneți niciodata cenușă fierbinte în coșul de gunoi! Cenușa trebuie să fie pusă în primul rând într-un recipient metalic anti-foc până când se răcește complet. Asigurați-vă că recipientul metalic stă pe podea ignifugă (ex. gresie sau piatră), astfel încât podeaua sa nu fie afectată de caldură. Atunci când cenușa este rece si nu mai arde, rezidurile pot fi golite într-un container de gunoi rezidual.

 • combustibil greșit
 • procedură de aprindere greșită
 • încărcarea excesivă a aparatului de încălzire
 • reglarea greșită a aerului; citiți instrucțiunile aparatului de încălzire despre acest lucru

Vă rugăm verificați manipularea corectă a brichetelor Rekord și, dacă este necesar, consultați instrucțiunile aparatului de încălzire.

Un geam acoperit de funingine indică operarea nepotrivită a aparatului, ex. reglarea incorecta a aerului sau folosirea unui combustibil greșit sau de calitate scazută. Aceasta n-ar trebui sa intervină dacă operarea aparatului este conform specificațiilor din instrucțiunile de operare a aparatului de încălzire. Brichetele care nu întrunesc standardele de calitate ale brichetelor REKORD din Lusatia, tratate sau lemne prea umede ar putea fi un motiv. Brichetele REKORD din Lusatia sunt subiectul unui continuu control strict al calității și foarte potrivite pentru folosirea sobei cu lemne.

De obicei, toate întrebările importante sunt prevăzute în instrucțiunile de operare ale aparatelor. Cu toate acestea, daca ceva nu e clar, vă rugăm sa contactați producătorul aparatului.

Persoana potrivită pentru întrebări este hornarul din zonă. Îl poti găsi în cărțile de servicii precum paigni aurii la „hornari”.

Brichetele de lignit trebuie să fie folosite doar în șeminee aprobate garantate de producătorul aparatului de încălzire în instrucțiunile de utilizare pentru a fi adecvate pentru brichetele de lignit. În general, se aplică următoarele: brichetele de lignit trebuie sa fie folosite doar în aparate de încălzire cu o cameră de ardere care are un grătar si o tigaie de cenușă. Citește cu atenție instrucțiunile de oprare ale aparatului de încălzire și daca sunteți în dubii, întrebați producatorul aparatului.

Doar vedeți filmul Rekord. Pentru mai multe informații, ar trebui să consultați instrucțiunile de operare prevăzute de producatorului aparatului.